

Knowledge Sharing and Capacity Building Workshop for Precision Agriculture using UAV Techniques in the South and Southeast Asian Region



Sant Longowal Institute of Engineering and Technology Longowal, Punjab, INDIA 28th November – 1st December 2023

https://sites.google.com/sliet.ac.in/apn

























SANT LONGOWAL INSTITUTE
OF ENGINEERING & TECHNOLOGY



















Knowledge Sharing and Capacity Building Workshop for Precision Agriculture using UAV techniques in the South and Southeast Asian Region:

Hands-on training workshop

https://sites.google.com/sliet.ac.in/apn

Date: 28th November to 1st December 2023

Workshop Venue: Mini Auditorium, Computer Block, SLIET, Longowal, India

"How can we use drones as a tool to support lower capital / smallholder farmers in making their enterprises more efficient and profitable?"

Aim:

The aim of the hands-on-training programme is to develop the capacity of various stakeholders to use UAV/drones as a tool for precision agriculture in the participating countries. The training programme aims to develop a better understanding of drone applications in agriculture by providing hands-on training and topical lectures.

Organizers:

SLIET, Longowal, India and Hokkaido University, Japan.

Capacity Building Workshop Programme Schedule:

Date/Times	Subject	Venue/Resource Person	
Tuesday 28 November 2023 (Day 1)			
09:00-09:30	Degistration /Marning refreshment	All	
(30mins.)	Registration/Morning refreshment	All	
09:30-09:35	Departmental Spotlight	HOD (EIE), SLIET	
(5mins.)			
09:35-09:40	Research Perspectives	Dean (R&C), SLIET	
(5mins.)		Dean (NGC), SELET	
09:40-09:45	Keynote Insights	Dean (Academics), SLIET	
(5mins.)		Jean (/ teadennes), 52:21	
09:45-10:00	APN capacity development hands-on-training overview	Assc. Prof. Dr. Ram Avtar	
(15 mins.)			
10:00-10:10	Visionary Address	Director, SLIET	
(10mins.)			
10:10-10:20	Group Photo	All	
(10mins.)			
10:20 - 11:00	Networking and coffee break		
11.00-11.45	Lecture 1: Introduction to precision agriculture.	Assc. Prof. Dr. Ram Avtar	
(45mins.)		7.55c. From Dr. Ram Avtar	
11.45-11.55	Question, answer and discussion	Chairperson	
(10mins.)			
11.55-12.40	Lecture 2: Introduction to challenges in conventional agriculture: climate change,	Stephanus Albertus Louw	
(45mins)	demography, etc.	Stephanus Albertus Louw	
12.40-12.50			
(10mins.)	Question, answer, and discussion	Chairperson	

12:50-14:00	Lunch break	All	
(1hr. 10mins.)	Lunch break	All	
14:00-14:45	Lectures 3: Computer Vision for Precision	Prof. Ashwani Kumar	
(45mins.)	Agriculture	Aggarwal	
14.45-14.55	Question, answer, and discussion	Chairperson	
(10mins.)			
14:55-15:40	Lectures 3: Drones in Agriculture in India	Dr. Deepak Singh	
(45mins.)			
15.40-16.00			
(20mins.)	Question, answer, discussion and networking	Chairperson	
	Wednesday 29 November 2023 (Day 2)		
9.00-9.30	Computer setup & preparation for hands-on	Casilitators	
(30 mins.)	training.	Facilitators	
9.30-10.30		Stephan Louw & participants	
(1hr.)	Practical 1: UAV Operation and Simulation		
10.30-10.50	Coffee Break		
(20mins.)	Correct Break		
10.50-11.40	Practical 2: UAV Flight Planning	Facilitators	
(50mins.)		1 delited to 13	
11:40-12:45	Practical 3A: UAV Structure from Motion (SfM)		
(1hr. 5 mins.)	data processing: Orthophoto, point clouds & DSM	Facilitator & participants	
(1111. 5 111113.)	generation. [OpenDroneMap]		
12:45-14:00	Lunch break	All	
(1hr. 15 mins.)	Luicii bi eak		
14:00-15:00	Practical 3B: UAV Structure from Motion (SfM)		
(1hr.)	data processing: Orthophoto, point clouds & DSM	Facilitator & participants	
(1111.)	generation. [Agisoft Metashape]		
15:00-16:00		Facilities 0 and 11 and	
(1hr)	Practical 4: Vegetation Indices and applications	Facilitator & participants	
Thursday 30 November 2023 (Day 3)			
	Field Trip		
Friday 1 December 2023 (Day4)			
09.00-10.30		5	
(1hr. 30mins.)	Practical 5: Sugarcane condition analysis	Facilitator & participants	
10.30-10.45	Coffee Break	ΔII	
(15mins.)	Conee bleak	All	
10.45-11.45	Practical 6: Oil Palm Biophysical parameter	Facilitator & participants	
(1hr.)	estimation.		
11.45-12.45	Closing Ceremony	All	
12.45-14.00	Lunch break	All	
14.00-16.00	Networking and discussion	All	